Make-up artist in hart en ziel.

Passie

Make-up, huidverzorging, geuren en styling. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed.

Nieuwe kleuren, nieuwe texturen, ieder seizoen iets nieuws. Voor mij is het puur genieten wanneer ik een nieuw product uit mag proberen, of het nu make-up, huidverzorging of parfum is. Kleuren worden van alle kanten bekeken en texturen uitgeprobeerd, geuren beleefd en beoordeeld. Kortom, het maakt me gelukkig en het maakt me blij.

 

Wie

Geboren als bloemistendochter en opgegroeid tussen kleuren, geuren en creativiteit. Als klein meisje was ik gek op opmaakpoppen en Sinterklaas gaf mij ook trouw elk jaar een nieuwe omdat degene van het jaar ervoor helemaal versleten was.

Make-up heeft altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehad waar ik als vijfjarige ooit begon met het opmaken van tantes, gaf ik op het voorgezet onderwijs al mijn eerste make-up en stijladviezen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik met mijn moeder mee mocht naar een beautyschool van Guerlain over één van hun eerste terracottacollecties. Wat een feest was dat. Ook mijn eerste eigen oogschaduw en de eerste lippenstift (van Nina Ricci) die ik bij de V&D in Utrecht kocht kan ik me nog goed herinneren.

 

Huidverzorging

Zo heb ik van mijn moeder ook geleerd dat je goed voor je huid moet zorgen en dat is iets wat iedere moeder in mijn ogen aan haar kinderen zou moeten doorgeven. En zeg nou zelf, jongens horen tegenwoordig toch ook een verzorgde huid te hebben. Voor mij gaan huidverzorging en make-up hand in hand, want wil je een mooie make- up dan is het van belang je huid goed te verzorgen. Op een verzorgde huid straalt je make-up!

En zo is huidverzorging ook iets geworden waar ik graag over praat. Toch schoonheidsspecialiste, nee dat is mijn ding niet. In mijn ogen een totaal ander beroep en vak. Maar crèmes, en zeker met de ontwikkelingen op de huidige markt, ja daar houd ik van. Texturen, ingrediënten en resultaten, heerlijk!

 

Make- up

Maar het belangrijkste is natuurlijk wel mijn liefde voor make-up en visagie. Terwijl ik mijn opleiding aan het NIMETO volgde kwam ik via mijn liefde voor het merk Lancôme in gesprek met een dame die via een uitzendorganisatie in cosmetica op de parfumafdeling in de Bijenkorf in Utrecht werkte. Wat een leuk werk, dat wilde ik ook! En zodoende solliciteerde ik bij PM Score in Amsterdam.

 

Estee Lauder

Mijn eerste werk was een parfumpromotie voor het nieuwste parfum van Mexx. En al snel volgde er meerdere leuke klussen. En zodoende kwam ik op een dag bij de training van Estee Lauder terecht waarvoor ik een promotie zou gaan draaien en daar in de trainingslocatie te Maarssen nam ik voor het eerst officieel mijn make-up penselen ter hand.

Hierna volgde ik trainingen bij Lancôme en Chanel en werkte ik in de verschillende Bijenkorffilialen in de beautystands. En zo kwam ik uiteindelijk in contact met het Franse parfum- en modehuis Chanel.

 

Chanel

Bij Chanel startte mijn carrière pas echt. Als reizend beauty consultant ging ik heel Nederland door om in de winkel beauty adviezen te geven. Ik leerde er hoe parfums opgebouwd waren en de geurnoten te onderscheiden maar ook hoe je in beeldspraak kunt verkopen. Ik leerde over huidverzorging en de filosofie van het merk Chanel. Wat een leuke baan.

 

Make-up Artist

Na mijn werk als Beauty Consultant voor Chanel heb ik mijn opleiding heb gevolgd bij Else Le Combte, de school voor Make-up Artists te Amsterdam waarna vele opdrachten mijn ervaring hebben vergroot. Inmiddels werk ik al weer 1999 als visagiste en heb al vele gezichten van een passende make-up mogen voorzien.

 

Josina Visagie © All Rights Reserved 2012